Pulpa de porc la tava

de MIUTA in Porc, 1 Mar 2011 | 20714 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pulpa de porc cca 1,5kg
  • sare,piper,vegeta,condiment pt.porc,boia
  • usturoi 5-6 catei
  • ulei de masline
  • o lingura mustar
  • PIURE DE CARTOFI
  • 1 kg cartofi
  • 250 ml lapte
  • 100g unt
  • 2 linguri smantana 
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc la tava:

Am pregatit pulpa cu o zi inainte. Am condimentat pulpa cu sare, piper, boia, vegeata si am uns-o cu ulei de masline. Am pus pulpa de porc la marinat in frigider pana a doua zi. A doua zi am pus pulpa de porc intr-o tava in care am pus unt topit amestecat cu ulei. Am pus deasupra carnii un sos facut din usturoi pisat, mustar, condiment pentru porc si ulei de masline. Aceste ingrediente se amesteca intr-un vas si se toarna desupra carnii. Se mai pune in tava cca 100 ml apa. Se da la cuptor la o temperatura moderata. Se stropeste din cand in cand cu sosul format. Se tine la cuptor aproape 2 ore. Se mai poate adauga apa daca este nevoie. Friptura se intoarce cam dupa 40 minute de stat la cuptor. Dupa alte 40 minute se intoarce iar. Se lasa apoi sa se rumeneasca frumos.

In timp ce friptura se afla in cuptor ne ocupam de garnitura. Eu am ales sa fac piure. Am curatat cartofii, i-am spalat si i-am taiat in cate 4 bucati. I-am pus la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti foarte bine se opreste focul si se scurge apa de pe cartofi. Se pune untul peste ei si se mixeaza bine. Se adauga lapte fierbinte si se mixeaza. La sfarsit se adauga smantana si se mai mixeaza 2 minute sa devina piureul spumos. Friptura se serveste langa piure alaturi de muraturi. E delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (17)

Cris2711 1

02.03.2011, 17:03

vai Miuta mor de pofta

diaconta 1

02.03.2011, 20:03

Ioiiiiiiiiiiiiiii ce bine arata Miuta

mena29 1

02.03.2011, 21:31

Woooow,ce bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Muschi de porc impletit